Kada reći NE vjenčanici

Nemoguće je propustiti znake koji vam govore da ste pronašli savršenu vjenčanicu. Međutim, ne može svaka vjenčanica biti ona prava. Kao što je trebalo vremena da nađete svog vjerenika, trebaće vam ga i dok izaberete vjenčanicu. Pazite da ne kažete "DA" pogrešnoj vjenčanici i zato obratite pažnju na sljedećih 8 situacija u kojima trebate reći "NE" vjenčanici.
 
1. Osjećate da vas porodica i prijatelji pritiskaju da kažete "DA"
Ne dozvolite da vjenčanje provedete u vjenčanici koju prezirete samo zato što se vaša najbolja prijateljica rasplakala kada vas je prvi put vidjela u njoj. Vjerujte svojim instiktima, ne stavovima svoje pratnje.
 
2. Osjećate pritisak od strane vjerenika da treba da kažete "DA"
Možda vam je vjerenik najvažniji kritičar, ali svakako će reći da ste najljepša mlada bez obzira za koju vjenčanicu se odlučite.
 
3. Vjenčanica prevazilazi vaš budžet
Izabrali ste vjenčanicu koja će vas odvesti u bankrot? To svakako nije najbolji način da uđete u brak. Sačuvajte novac i nađite pristupačniju vjenčanicu.
 
4. Vjenčanica je potpuno u trendu
Trendovi vjenčanica dolaze i prolaze, a vi ćete cijelog života gledati fotografije sa svog vjenčanja. Donesite odluku u skladu sa tim.
 
 
 
 
5. Vjenčanica bi bila savršena ako napravite 5 ili 10 izmjena
Ako je vjenčanici potrebno više od jedne ili dvije izmjene da bi se ukolpila u vašu viziju, možda je vrijeme da krenete dalje i nađete neku koja će bolje zadovoljiti vaš ukus.
 
6. Savršenstvo vjenčanice zavisi od toga da li ćete dovoljno kilograma izgubiti do svadbe
Vrijeme od vjeridbe do vjenčanja treba da provedete u slavlju i iščekivanju zajedničkog života sa svojim vjerenikom, a ne da po cijeli dan vježbate u teretani kako biste smršale dovoljno da stanete u svoju vjenčanicu. Zato izaberite model i veličinu vjenčanice koja bolje odgovara vašem obliku tijela. 
 
7. Vjenčanica je predivna, ali ne odgovara mjestu ili temi koju ste izabrali za vjenčanje
Koliko god da ste oduševljeni balskom haljinom, ona baš i neće izgledati tako elegantno na plažnom vjenčanju. Ona će pak biti savršen izbor ako se odlučite za tradicionalno crkveno vjenčanje.
 
8. Vjenčanica ne izgleda dobro kao na slici
Nevjeste često inspiraciju za svoju vjenčanicu traže na internetu. Ne rijetko se desi da kada uživo vide vjenčanicu ne budu tako oduševljene, da li zato što im ne odgovaraju proporcije ili im se ne sviđa materijal. Bez obzira šta je u pitanju, niste u obavezi da kupite vjenčanicu samo zato što ste se u nju zaljubili "online". 

izvor: www.huffingtonpost.com