Vjereni već 42 godine

Penzionisani par David Barker i Daphne Thorp su proveli protekle četiri decenije čekajući savršen trenutak, rekavši: "Nismo htjeli da žurimo". Par se vjerio samo četiri nedjelje nakon što su se upoznali na plesu 1972. godine.
 
No, dok 81-godišnja Daphne nije imala infarkt prošle godine, par je odlagao vjenčanje - sve do sada, kad joj vjerenički prsten i ne stoji više.
 
David (71) je rekao: "Ona je fantastična - velika žena, a ja ne znam šta bih bez nje. Oduvijek sam je volio i uvijek ću je voljeti."
 
 
 
"Kada je Daphne imala srčani udar prošle godine shvatio sam da niko od nas dvoje neće biti mlađi, tako da smo napokon odredili datum za njen rođendan u julu."
 
Daphne je dodala: "Svi se veselimo tome, svi smo vrlo uzbuđeni sada."
 
David se podsjetio: "Sjećam se noći kad smo se upoznali. Bio sam u lokalnoj plesnoj dvorani dok je Daphne bila na početničkom kurs. Rekli su nam da pronađemo partnera i plešemo sa njima. Prišla je i pokupila me dok sam stajao za šankom, sve što sam mogao pomisliti u tom trenutku je da je predivna.
Plesali smo zajedno i bili smo zajedno sve do danas. Nas dvoje smo uvijek sve radili zajedno. Učestvovala je u "Sing Live" i obišla Ameriku sa horom, a ja sam bio uz nju cijelo vrijeme."

 
David je prvobitno zaprosio na njegov rođendan, kada je poveo Daphne u restoran i kleknuo na jedno koljeno. Kaže da je Daphne vrištala po restoranu uzvikujući: "Vjenčaćemo se!"
 
Daphne, koja ima dvoje djece iz prethodne veze, napuniće 82 godine tog dana kada se uda u julu, a na medeni mjesec će otići North Yorkshire. David je dodao da planiraju malu ceremoniju u opštini i to samo za porodicu i prijatelje, a Daphne-ina kćerka će u svom baru prirediti prijem posle vjenčanja.
 
David je još rekao da je spremio odijelo i da će njegov prijatelj Donald biti kum na vjenčanju. "Daphne-in sin Nikole će je predati a sa Susan će sljedeće nedjelje izabrati svoju haljinu. Njen unuk Steven također će biti svjedok jer je upravo navršio 18 godina."
 
"Nikad se nisam ženio pa napokon imam priliku da vidim zašto je to tako uzbudljivo, iako sam malo nervozan, ali nas ništa neće spriječiti da se vjenčamo sada. Oboje držimo palčeve da vrijeme bude lijepo za veliki dan ."
 
Susan-ina prijateljica Heather će takođe biti djeveruša. Daphne dodaje: "Kad smo se vjerili Susan-ina najbolja prijateljica Heather Brown nas je pitala može li biti djeveruša. Tada su bili samo djeca. Rekli smo da, i zato smo 40 godina kasnije pomislili da bi bilo lijepo da je pitamo kao što smo obećali."