Kutije za koverte

Oduvijek su mladenci na svadbama dobijali poklone. Ranije su to najčešće bile "kućne" stvari koje bi im pomogle u početku zajedničkog života. Tako su mladenci dobijali posuđe, posteljine, kućne aparate, ali i mnoštvo nepotrebnih i "duplih" stvari. Kako se vrijeme mijenjalo, nastao je običaj da makar bliži gosti pitaju mladence šta im treba i šta žele da im se kupi. I tako malo po malo, došli smo do toga ga mladenci gostima sugerišu da kao poklon žele novac pa će sami kupiti šta im treba i šta im se sviđa. To je olakšavajuća okolnost za goste jer ne moraju razmišljati i obilaziti prodavnice kako bi pronašli adekvatan poklon, ali i mladencima jer na taj način neće biti "zatrpani" servisima za ručavanje, stonim lampama i peglama. 
 
Međutim, kada dođe svadba i gosti počnu da daruju mladence, pitanje je šta sa tolikim kovertama? Kako bi mladenci uspjeli da ispoštuju sve goste, nema vremena da se koverte slažu. Tako dio završi kod kume, dio kod majke, sestre... Nerijetko se dešavalo i da se po koja zagubi. Da bi se sve to izbjeglo, tu je kutija za koverte/novac. Uglavnom stoji na mladenačkom stolu i ima "zadatak" da "okupi" sve koverte na jednom mjestu. 
 
Kakva će kutija biti - da li će biti od papira, drveta, u obliku poštanskog sandučeta, kao kavez za ptice, korpa ili kofer... na mladencima je da odluče. Uglavnom se njen izgled prilagodi cjelokupnoj dekoraciji, pa se tako spoji lijepo i korisno. Kutije dosta često podsjećaju na svadbene torte, pa tako može biti na jedan, dva ili tri sprata, okrugla ili četvrtasta, sa ispisanim imenima mladenaca i datumom svadbe... Mogućnosti se zaista velike. Ono što je jako bitno jeste da mladenci na osnovu broja zvanica odaberu odgovarajuću veličinu kutije, kako se ne bi desilo da na pola svadbe kutija bude puna, pa se opet pojavi problem gdje sa kovertama. 
 
Jeste li Vi razmišljali da za svoju svadbu nabavite jednu ovakvu kutiju? Ukoliko jeste, evo nekoliko ideja koje Vam se možda dopadnu.