Pomama za vjenčanicama

Stotine budućih nevjesti iz cijele Amerike pohrlile su jutros u New York, i to u prodavnicu vjenčanica Filen's Basement. Naime, danas je u ovom salonu održana tradicionalna rasprodaja vjenčanica. Tako su se vjenčanice koje koštaju od 1 000 do 9 000 dolara danas mogle kupiti po cijeni od svega 200 do 700 dolara.

Od ranih jutarnjih časova nevjeste su pristizale ispred prodavnice formirajući tako ogroman red i čekajući da se prodavnica otvori i da nađu svoju vjenčanicu iz snova. Neke nevjeste su čak cijelu noć provele ispred prodavnice, a u namjeri da kupe vjenčanice po povoljim cijenama nije ih omela ni velika hladnoća u New York-u.

Prilikom otvaranja prodavnice izvedeno je vremensko odbrojavanje a potom su nevjeste vrišteći utrčale u prodavnicu. U prodavnici je nastao opšti haos i metež, a vjenčanice su vrlo brzo rasprodate.

Kako mlade uglavnom nisu dolazile same, već su sa sobom dovodile prijateljice, pa čak i cijele ekipe posmatrača, u salonu je bila nevjerovatna gužva. Do kabina se nije moglo doći, pa su se mnoge djevojke presvlačile na sred prodavnice.

Predlažemo vam da pogledate kakvo je ludilo vladalo ovog jutra u New York-u.