Prosidba i bejzbol

Počela je bejzbol sezona 2014. To je doba godine rezervisan i za drugi američki hobi, a to je ni manje ni više nego prosidba uz pomoć semafora. Evo koliko košta da zaprosite svoju djevojku na stadionima 30 klubova iz prve bejzbol lige. Ipak neki stadioni ne dozvoljavaju prosidbu.
 


 

Iako prihodi dobijeni na ovaj način idu u humanitarne svrhe, šta se tačno nudi u paketu za prosidbu varira od stadiona do stadiona - a neki timovi nude čak više različitih cijena. Indians-i nude vjerenički vatromet što je možda i najromantičnija opcija, dok Phillies-i za paket od 4 ulaznice nude dobru cijenu. Neki timovi nude samo ispis poruke na semaforu, neki direktno prikazuju par na video bimu, neki čak daju DVD sa snimljenom prosidbom, a kod nekih maskota tima poklanja cvijeće budućim mladencima. U zavisnosti od toga šta paket uključuje, cijene se kreću od 39 do 2 500 dolara.
 
Ako ste štedljivi, uvijek možete da stavite prsten u džep, sačekate pauzu za promjenu bacanja i djevojci postavite pitanje na staromodan način. Nadamo se da ćete dobiti pozitivan odgovor za koju god varijantu da se odlučite. 

izvor: www.swimmingly.com