Vjenčanice

Say YES to the Dress

Svi oni koji u Crnoj Gori koriste usluge kablovskih operatera, a pri tome imaju Discovery kanale, već neko vrijeme imaju priliku da gledaju emisiju „Say YES to the Dress“. To je emisija u kojoj buduće nevjeste dolaze u salon vjenčanica da bi izabrale svoju haljinu iz snova.

U pitanju je salon Kleinfeld Bridal, koji se nalazi na Menhetnu. Prostor od skoro 3 000 kvadratnih metara ispunjen je prelijepim kreacijama. Oko 200 zaposlenih se trudi da svaka mlada koja dođe kod njih bude krajnje zadovoljna.

U ovom salonu mogu se naći kolekcije ekskluzivnih dizajnera - Alita Graham, Perla D i Sophia Moncelli. Svaka haljina ja sašivena od svile, a posebna pažnja posvećuje se i najsitnijim detaljima, kao što su originalni vezovi, svileni nabori, Swarovski kristali i mnogi drugi. Izbor je veliki, tako da se mogu naći kako balske haljine za raskošna vjenčanja, tako i jednostavne a ipak elegantne vjenčanice za vjenčanje na plaži.

Kada mlada dođe u salon jedna od brojnih savjetnica joj je na raspolaganju. Ona će je saslušati, saznati kakav je njen stil i želje, a potom će predložiti nekoliko vjenčanica za koje misli da bi joj odgovarale. Učiniće sve da mlada dobije vjenčanicu koja joj se sviđa i u kojoj se dobro osjeća, ali i da bude zadovoljna izborom. Dešava se da mlada izabere vjenčanicu i da se posle nekog vremena vrati u salon nezadovoljna. Tada se savjetnice trude da učine sve da to isprave. A nerijetko se u izbor haljine umiješa neko od Kleinfeld-ovih kreatora, modni direktor Randy Fenoli pa čak i suvlasnica Mara Urshel.

Da bi mlada došla u salon da isprobava vjenčanice, prvo mora zakazati termin. Obično sa sobom povede nekoga od porodice, prijateljice, kumu, a ima i slučajeva da povedu čak cijelu familiju. Tada savjetnicama i nije baš lako, jer vjenčanica treba da se svidi svim prisutnim, a dobro znamo da se ukusi razlikuju. Međutim, zaposleni u Kleinfeld-u imaju dovoljno iskustva da se snađu i u takvim situacijama.

U Kleinfeld salonu može se naći vjenčanica za 1 000, 5 000, pa čak i za više od 25 000 $. Često se dešava da se nevjesti svidi vjenčanica koju ne može da plati, ali tada svoje prste umiješaju direktori prodaje. Ako uvide da je mlada zaista oduševljena vjenčanicom, učiniće sve što je u njihovoj moći da spuste cijenu vjenčanice kako bi je mlada mogla priuštiti.

Na kraju, jedino što vam možemo preporučiti je da ako možete sebi priuštiti odlazak u New York i ne baš jeftinu vjenčanicu, ne oklijevajte već pravac Kleinfeld. Sigurno će to biti nezaboravno iskustvo. Možda vas čak budemo gledali u nekoj epizodi serije „Say YES to the Dress“ :)