Šesnaesto kolektivno vjenčanje

18. maja ove godine održaće se šesnaesto kolektivno vjenčanje u Beogradu.


 

Ova manifestacija nazvana "Kolektivno venčanje - Svadba za maštanje", prvi put je održana 1999. godine za vrijeme NATO bombardovanja. Nastala je kao potreba da se pomogne mladim bračnim parovima koji prvi put stupaju u bračnu zajednicu i obezbijedi vjenčanje koje će mladencima ostati u pamćenju čitavog života. Cilj manifestacije je promocija bračne zajednice kao jedne od najviših društvenih vrijednosti, ali i doprinos obogaćenju kultunog i turističkog sadržaja Beograda. U okviru ove, već tradicionalane, manifestacije do sada vjenčalo se preko 1000 parova iz Srbije, Republike Srpske, Makedonije, Crne Gore, Kanade, Švedske, Danske, a bila je i jedna mlada iz Kine.


Kao i prethodnih godina, i ove će se vjenčati 200 parova, a vjenčanje je potpuno besplatno. Organizatori su mladencima obezbijedili brojne poklone i nagradne igre. Sve mlade dobijaju besplatno iznajmljivanje vjenčanica kao i bidermajer, a tu su i popusti za frizerske i kozmetičke usluge, kupovinu burmi ali i za foto usluge. Organizatori takođe mladencima nude i pomoć oko organizovanja svadbenog ručka. 

 
 

Program traje od 9h do 13h, a obuhvata okupljanje mladenca, odlazak pred Skupštinu Grada, svečani čin kolektivnog vjenčanja, odlazak do fontane i bacanje novčića, obilazak Skadarlije i jednočasovno druženje sa novinarima. Nakon 13 časova mladenci po svom izboru nastavljaju slavlje.
 
Želimo im sve najbolje!