Vjenčanica po mjeri muškarca

Britanski dizajner vjenčanica Ijan Stjuart radio je sa grupom muškaraca, kako bi kreirao vjenčanicu po "njihovoj mjeri".  Haljina u kojoj oni žele da vide mladu, prilično se razlikuje od modela koju žene smatraju idealnim.
Za početak, vjenčanica po ukusu muškaraca je bež boje, dok mlade uglavnom biraju bijelu.
 
Gotovo polovina muškaraca smatra da idealna vjenčanica treba da otkriva ramena, dok dame žele barem čipku koja će im prekriti ramena.
 
Dame žele da do oltara odu u haljini ukrašenoj čipkom, dok momci smatraju da je za ovu priliku najbolja ona napravljena od satena.
 
Takođe, 43 odsto muškaraca smatra da je savršena vjenčanica takozvanog "princeza" oblika, odnosno ona čiji je gornji dio krojen kao korset, a donji u obliku slova A. Haljina bi, takođe, mogla da bude ukrašena dijamantima ili cirkonima, a u kosi nekoliko cvjetova.
 
Djevojke, sa druge strane,  žele haljinu koja je uska do butina, a donji dio se lagano širi. One smatraju da su jednostavan šešir u boji vjenačnice ili tijara, savršena "dodatna oprema" za taj dan.
 
Postoji i nešto u čemu su saglasni pripadnici oba pola - dužina vjenčanice. I jedni i drugi smatraju da treba da bude do poda, sa dugim "šlepom".
 
"Savršena vjenčanica po ukusu muškaraca izgleda kao haljina iz bajke - klasična i prelijepa", rekao je Stjuart.
 
"Ono što je odlično kod ove vrste haljina je to što odgovaraju različitoj građi dama, što nije lako postići sa jednim dizajnom. Jasno je da mladoženje smatraju da bi mlade za ovu važnu priliku trebalo da nose vjenčanice tradicionalnijeg kroja, koje 'odaju' romantično raspoloženje", kaže dizajner.

izvor: www.mondo.rs